O trecere in revista a celor care s-au implicat intr-un fel sau altul in realizarea acestei carti.

Mai intai trebuie stiut ca ideea initiala nu a fost in niciun caz de aparitie a cartii pe piata. Pur si simplu, noi, autorii, tot intrand in contact cu diverse informatii, ne-am gandit sa punem totul intr-o carte… pe care „macar sa o citim noi si copiii nostri”.

Cum titlurile si informatiile interesau si pe altii, vrei nu vrei, nu ai cum sa tii un astfel de proiect secret, s-a dus vestea despre ceea ce facem. Si astfel am inceput sa cunoastem multi oameni. Fiecare stia cate ceva, noi mai cautam, mai vizitam muzee, umblam prin arhive dupa carti sau pe net. Apoi, am constatat ca toate incep sa se lege… si eu (Adrian C.), mi-am zis „sa vezi ca Dumnezeu are un amestec in toate acestea”!

Va dati seama ca nu ai cum sa spui ca „mi-a soptit” mie nu stiu ce forta divina ce sa fac, ca te duc pana si prietenii la doctor 🙂 Am simtit ca se intampla ceva si am incercat sa fac tot ce tine de mine. Nu am o explicatie pentru toata lumea. Ce simti ca trebuie sa faci atunci trebuie sa faci.

Prima persoana cu care am discutat noi, autorii, a fost… d-l Radu Lipsa, de pe UnBolovan. Cu Radu am pornit la alcatuirea formatului cartii. M-am gandit mult ce format sa aleg, pana la urma a ramas cel care se stie. Tot Radu a fost cel care mi-a inteles perfect ideea de coperta si a transpus-o cum cred ca nimeni nu ar fi reusit mai bine…

Radu L. Radu UnBolovan

Partea I a cartii, si cea mai voluminoasa a fost asezata in pagina de catre el, pe parcursul mai multor luni.

Trebuie sa mentionez si doi oameni ai Bisericii care m-au sprijinit constant in elaborarea acestei carti: Parintele Staret David de la Manastirea Caraiman si Parintele Dr. Mihail de la Manastirea Sinaia, ultimul fiind si cel care a tradus inscriptiile de pe crucile sau monumentele ce le intalneam:

molomat-2 Parintele Staret David

molomat-15 Parintele Mihail

Cuvintele celor de mai sus au dat substanta cartii si ele vor ramane pentru viitor… Acum, timpul pare ca tot sta pe loc, dar el pe negandite trece… si ramane doar ceea ce am facut!

Sunt multi cei despre care voi vorbi, asadar acesta este doar primul articol!

Reclame