Sunt multe pareri pozitive pentru ca in spatele acestei carti au stat multe eforturi, de toate felurile, multi oameni care au pus din ei…

Cartea aceasta nu va imbogati pe nimeni altfel decat cultural. Bine, stim ca e greu si asta, ca in astfel de vremuri nu mai citim, luam totul pe tava, decidem intr-o secunda ce altadata analizam atent, era mai de durata. Este cea mai mare pacaleala pe care o servim creierului… si noua, si societatii, si celor care vin dupa noi. Cu o astfel de atitudine vom pierde foarte multe si cu timpul nu vom mai intelege de ce sa facem anumite lucruri.

Nu avem istorie conservata in multe locuri pentru ca nu stim sa apreciem, sa pastram, sa intretinem. Demolam sub pretextul ca intretinerea obiectivelor vechi este mai scumpa decat ridicarea altora noi. Si nu este acelasi lucru, nu totul se masoara in calcule, in bani.

Vad ca o miscare verde a luat mare avant in tara. Pe cand o miscare culturala, in care  2-3, 5 sau 9 se intalnesc intr-o zi de week-end sa taie iarba la un cimitir de eroi, sa vopseasca un gard la un monument, sa repare o treapta la o alee…

Sau cum zicem? Sunt autoritati, oameni platiti din banii nostri sa le faca… Ne amagim asa! Chestiile acestea nu se fac pentru ca nu costa! Neavand un cost, nu exista interes!

adresa ANT

Multumesc celor din A.N.T. care se straduiesc sa promoveze ce avem de valoare. Bine ar fi ca promovarea sa mearga mana in mana cu conservarea, de orice fel ar fi aceasta din urma!

Pentru cei care nu-si pot permite cumpararea acestei carti sau nu vor, ori nu o gasesc… ea poate fi gasita si citita la Biblioteca Nationala, Biblioteca Academiei, Biblioteca Orasului Busteni, Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Busteni, Centrul Cultural „Carmen Sylva” din Sinaia, e lasata si la primariile din Azuga si Predeal, la licee…

Mi-aduc aminte ca prima reactie dupa ce aceasta carte a ajuns la Primaria Azuga, a fost dezvelirea ceasului vechi si nefunctional de la gara orasului, o piesa unicat ca multe altele din garile zonei. Era acoperit cu un fel de tabla. Ceasuri Paul Garnier au fost pur si simplu aruncate la gunoi cand s-au reabilitat unele gari.

Suntem ce gandim, ce am invatat! Lasam dupa noi ceea ce ne dicteaza nivelul de educatie!

Reclame