Asa cum stiti, dupa niste ani de cercetari tot lansam carti. Ideea este de a avea in 5 carti, pana la momentul 1 Decembrie 2018, tot ce au mai de valoare Valea Prahovei si Parcul Natural Bucegi.

In 2017 a aparut cartea de mai jos:

Cartea s-a adresat specialistilor si prietenilor, avand un tiraj limitat. Preconizam in aceasta luna mai, o noua editie, cu promovarea aferenta si un nou capitol inclus.

Noi sustinem ca am oferit in carte cititorului, cele mai clare marturii existente pana in prezent, ca lupta din anul 1330, de la Posada, s-a desfasurat in zona actuala a orasului Comarnic.

Posada 1330

Defileul Posadei

Am prezentat acele dovezi in carte sau in articole pe bloguri, ori in adrese catre specialisti etc.

De sus in jos, vedeti catunul Floria aflat chiar la intrarea in defileul in care s-a dat lupta. Mai vedeti catunul Posada, schitul Lespezi si Podul Negrului. De la ce vine Floria, de la ce vine Posada, de la ce vine Lespezi, de la ce vine Podul Negrului, gasiti in carte.

Am descoperit pe o harta austriaca de pe la 1700… ceva deosebit. In defileul Posadei Prahovene este redata o biserica. Basarab I a ridicat pe locul luptei o biserica. In ce defileu de tip „posada” gasiti o astfel de biserica???

Dupa luni de zile de cautari in teren, dupa ce ani de zile strabatusem defileul in cautarea unei mici dovezi, am gasit o fundatie acolo unde presupusesem ca ar fi biserica:

Dand la o parte lespezile am gasit o moneda otomana de pe la 1800… fapt ce confirma ca acel loc a existat pana dupa 1800, sub o forma sau alta. Evident ca de-a lungul secolelor biserica a tot fost daramata.

Moneda din perioada sultanului Abdul Medjid descoperita la Posada. Una dintre putinele descoperiri arheologice realizate in Valea Prahovei in ultimii 50-70 de ani.

Mai pe larg in acest articol:

https://buceginatura2000.wordpress.com/2017/04/09/vreti-o-poveste-de-florii-despre-floria-de-la-posada-prahovei-sigur-nu-stiti-si-nu-numai/